14 Δεκ 2011

Father's Day

Χθές ήταν "Father's Day". Όχι γενικά, ειδικά.
Η zagi μου πήγε να συναντήσει μια φίλη της, να πιούνε ενα καφέ, να κάνουν μια βόλτα στην αγορά, να θυμηθεί τις παλιές εποχές βρε αδελφέ! Γύρισε σπίτι κουτσαίνοντας. Παραπάτησε και ορίστε το ωραιότατο διάστρεμμα, ελαφριάς μορφής ευτυχώς. Όπερ μεθερμηνευόμενον, έπρεπε να αναλάβω δράση! Αφού ήρθε κουτσά στραβά (κυριολεκτικά) στο σπίτι, της περιποιήθηκα το λαβωμένο αστράγαλο  (κάτι που tobebakimou παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον) και ήρθε η ώρα για παιχνίδι. Η μαμά ήταν εκτός οπότε ξεκινήσαμε να παίζουμε με τις μπάλες του - που τις έχει μεγάλη αγάπη, λές να μου βγεί ποδοσφαιριστής; - μετά πιάσαμε όλα τα υπόλοιπα παιχνιδάκια, φυσικά έψαχνε μονίμως αυτά που εμείς του κρύβαμε (τηλεκοντρόλ, παντόφλες κλπ).
 Του ετοίμασα το απογευματινό του, μπανάνα με βρώμη, (πολύ την αγαπάμε την μπανάνα), τον τάϊσα, του έδωσα νερό και δώστου ξανά παιχνίδι. Ώρες ώρες απορώ με την ενέργεια αυτού του παιδιού. Να πείς ότι κοιμάται και ξυπνάει ορεξάτος; Μπα! Καμιά ώρα μέσα στην ημέρα και αυτό στα hi του.

Αφού εξάντλησε το πρόγραμμα με τα παιχνίδια του, ήρθε η ώρα για ασταμάτητο μπουσούλημα, πιάσιμο απο όπου βρεί και σήκωμα που πάντα συνοδεύεται απο 3-4 μεγαλοπρεπείς τούμπες, αφού παίρνει αέρα και αφήνει τα χέρια του ελεύθερα.

Και μετά αρχίσαμε να χαζεύουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τα λαμπάκια που αναβοσβήνουν είναι το καλύτερο θέαμα για tobebakimou!
Κάπως έτσι η ώρα πέρασε και έφτασε η ώρα του μπάνιου και του ύπνου.
Φυσικά οι υποχρεώσεις μου δεν σταμάτησαν εκεί.
Tobebakimou ακόμα ξυπνάει μέσα στη νύχτα και ψάχνει τη μαμά του. Η μαμά του, όπως είπα, είχε βγεί off duty για χθές τουλάχιστον οπότε σηκώθηκα 2-3 φορές μέσα στα άγρια μεσάνυχτα, να τον πάρω αγκαλιά (σκέτη γλύκα όταν είναι αγουροξυπνημένος και ζεστός απο τα σκεπάσματα του), να τον καθυσυχάσω, να τον κουνήσω λίγο για να ξανακοιμηθεί κλπ κλπ.

Κάπως έτσι κυλάει η ημέρα μου απο την ώρα που θα επιστρέψω στο σπίτι. Μερικές φορές είναι κουραστικό, δε λέω. Αλλά, είναι μια δουλειά που κάποιος πρέπει να κάνει. Και δεν είναι και τόσο δυσάρεστη άλλωστε! :)