17 Νοε 2011

Decorating Vol.2

H zagi μου είχε φροντίσει πριν καν ψάξουμε για σπίτι, να έχει κάνει μια
σχετική έρευνα για τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου. Βρήκε λοιπόν κάτι καταπληκτικά αυτοκόλλητα τοίχου και τα παρήγγειλε. Διάλεξε αυτό























απο εδώ το οποίο αποτελείται απο πολλά κομμάτια και μπορείς είτε να τα κολλήσεις όλα μαζί και να κάνεις μια σύνθεση όπως αυτή της φωτογραφίας είτε να τα διασκορπίσεις στο δωμάτιο.
Εκτός απο μια όμορφη διακοσμητική πρόταση αυτή η καμηλοπάρδαλη είναι και υψομετρητής για να μετράμε πόσο αναπτύσσεται tobebakimou!
Μια μικρή προσοχή χρειάζεται στο κόλλημα (δεν πρέπει να είναι φρεσκοβαμμένος ο τοίχος καθώς και να είναι σχετικά λείος).



Decorating

Εντάξει, το παραδέχομαι, έχω να γράψω κοντά 1 μήνα (και βάλε ίσως), αλλά είχα σοβαρό λόγο.
Να αρχίσω απο τη μετακόμιση; Να συνεχίσω με τον γολγοθά για να μεταφέρω τη τηλεφωνική γραμμή (και το ιντερνετ) στο καινούργιο σπίτι; Απο τα ατέλειωτα πράγματα που έπρεπε να αγοράσουμε για το δωμάτιο του μικρού, μιας και στο παλιό μας σπίτι δεν είχε δικό του χώρο; Κι ακόμα δεν έχουμε τελειώσει, αλλά τουλάχιστον έχουμε ιντερνετ! Θα μου πείς, και γιατί δεν έγραφες κάτι απο το γραφείο; Θα σου απαντήσω ότι γίνεται ο κακός χαμός απο δουλειά (όχι όμως κι απο λεφτά - αλλά αυτή είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία).
Μετακομίσαμε λοιπόν! Το καινούργιο μας σπίτι είναι απλά τέλειο! Ποτέ δεν πίστευα ότι τα πράγματα του παλιού σπιτιού των 57 τετραγωνικών θα μπορούσαν να ταιριάξουν σε αυτό που είναι 110 και να φέρουν και τόσο όμορφο αποτέλεσμα! Κι όμως! Μας λείπουν κάποια μικροπραγματάκια ακόμα αλλά θα γίνουν όλα εν καιρώ. Το κύριο μέλημα μας φυσικά ήταν το δωμάτιο για tobebakimou. Δεν είχαμε τίποτα και έπρεπε όλα να τα ψάξουμε και να τα αγοράσουμε. Ντουλάπες, κουρτίνες, χαλιά, διακόσμηση και πάει λέγοντας. Την διακόσμηση την έχω αναλάβει προσωπικά, τα υπόλοιπα τα χειρίζεται η zagi μου.
Κάθησα κι έφτιαξα λοιπόν μια σύνθεση απο φωτογραφίες του, το εκτύπωσα σε καμβά και το τελάρωσα. Πλέον έχει πάρει τη θέση του στο δωμάτιο, το δε bebakimou ενθουσιάστηκε τρελά όταν το είδε αφού αναγνώρισε τον εαυτό του! Το επόμενο βήμα ήταν να αξιοποιήσω 3 καδράκια 25x25 που είχα στο παλιό σπίτι. Είχα σκοπό να τα κρεμάσω κι αυτά στο δωμάτιο του, αλλά ήθελα να φτιάξω κάτι όμορφο και ταυτόχρονα κάτι που να περνάει και μερικά μηνύματα. Αφού λοιπόν αφαίρεσα τις παλιές φωτογραφίες που είχα μέσα, κάθησα στον υπολογιστή και άρχισα να παιδεύομαι. Μετά απο αρκετές ώρες είναι η αλήθεια έφτιαξα αυτά εδώ







  και τα κρέμασα με αυτήν ακριβώς τη σειρά, το ένα κάτω απο το άλλο. Χρησιμοποίησα διάφορα decorative items απο τα πολύ δημοφιλή scrapbook που κυκλοφορούν στο ίντερνετ και μπορεί κάποιος να βρεί free σε διάφορα sites  και με μπόλικο κόψε ράψε στο Photoshop κατέληξα σε αυτά. Ελπίζω tobebakimou να εκτιμήσει την προσπάθεια του μπαμπά του (...) και κυρίως ελπίζω κι εύχομαι να κάνει αυτά τα 3 πράγματα σκοπό της ζωής του. Αυτή άλλωστε είναι και η ευχή που γράψαμε με τη μαμά του στο βιβλίο ευχών της βάπτισής του. Να είναι ελεύθερος, να ονειρεύεται και να πιστεύει στον εαυτό του.

Πρίν απο αυτό βέβαια έπρεπε να ντύσουμε το δωμάτιο ώστε να ζεστάνει λίγο και να μπορεί να παίζει tobebakimou άνετα! Που σημαίνει.......χαλί και κουρτίνα!
Πήγαμε σε 2-3 μαγαζιά στη περιοχή και βρήκαμε σε ένα αυτό  που μας άρεσε πάρα πολύ, γιατί δεν θέλαμε τα κλασικά της Disney κλπ κλπ.

Στο ίδια μαγαζί βρήκαμε και μια καταπληκτική κουρτίνα, την παραγγείλαμε αλλά 1 μέρα μετά μας πήρε τηλέφωνο η υπεύθυνη ότι δυστυχώς το σχέδιο έχει αποσυρθεί. Ξαναπήγαμε, διαλέξαμε (με μισή καρδιά) ένα άλλο σχέδιο και την άλλη μέρα, ω ναι, μας ξαναπήρε για να μας πεί ότι και αυτό το σχέδιο έχει αποσυρθεί! Τελικά η zagi μου κατέβηκε στο κέντρο, βρήκε μια άλλη πολύ ωραία όπως είπε, αλλά δεν μου έχει πεί ακόμα πώς είναι για να μου το κάνει έκπληξη!
Και μέσα σε όλα αυτά, περιμένουμε και την ντουλάπα του μπας και ανοίξει λίγο ο χώρος εκεί μέσα. Είναι φοβερό πόσα ρούχα μπορεί να έχει ένας μπόμπιρας 8 μηνών!